Taisyklės?

Vieta Jūsų pasiūlymams ar pastaboms dėl forumo veiklos

Standartinė v.pavardenis 2011-02-03, Ket. 21:09:40

ištikrųjų, kiek gi galima gyventi be taisyklių. siūlau:

Forumas yra vieša diskusijų vieta, kurioje tvarką prižiūri moderatoriai ir adminstratoriai. Turite gerbti jame besilankančius ir aktyviai dalyvaujančius žmones.
Žinutės, neatitinkančios forumo tematikos ar prieštaraujančios šioms taisyklėms bus trinamos iš karto. Už grubius šių taisyklių pažeidimus, nariai yra šalinami be teisės prisijungti.

Rašymas:
- Prieš pradėdami diskusiją, pasinaudokite forumo paieška. Galbūt visai neseniai Jums rūpimu klausimu jau buvo diskutuota ir pateikti atsakymai į Jūsų klausimus
- Prieš kuriant naują temą, reikia pasirinkti tinkamiausią vieną forumo skiltį. Tema netinkamoje skiltyje bus perkleta į tinkamą. Besikartojančios temos bus trinamos. Forumo temos kuriamos tik tada, kai yra aiškiai suformuluotas klausimas.
- Rekomenduojama rašant pranešimus aiškiai suformuluoti atsakymus ir laikytis temos. Jeigu norite atsakyti panašia ar kita tema - geriau sukurkite tam naują temą - taip palengvinsite paiešką forume. Pranešimas turėtų būti rišlus, vien tik didžiosios raidės pranešime prilygsta ypač garsiam kalbėjimui.

Draudžiama:
- Skelbti informaciją, kuri kursto tautinę, rasinę, religinę, socialinę bei lyčių neapykantą; platina, propaguoja ar reklamuoja smurtą, pornografiją, seksualines paslaugas, narkotines ar psichotropines medžiagas, bei kita teisės aktams prieštaraujanti informacija; informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu; pažeistų bet kurio asmens teisę į privatumą; pažeistų bet kuriuos kitus Lietuvos Respublikos įstatymus bei tarptautinius susitarimus; pažeistų bet kokias autorines teises, prekinius ženklus arba patentus.
- Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus.
- Rašyti netemines žinutes ar rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba keliais nereikšmingais žodžiais.

Skelbimai:
- Skelbimuose galima talpinti tik pranešimus apie radijo ryšio įrangos pardavimus.
- Apie parduotą prekę pardavėjas informuoja skelbime atsakydamas žinute „parduota“.

kaip minimum čia dar turėtų atsirasti eilutė apie parašus forume. parašų aptarimas - viewtopic.php?f=16&t=2546
Vartotojo avataras
v.pavardenis
Senbuvis
 
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 2006-08-17
Miestas: Druskininkai-Vilnius

Standartinė KirminuX 2011-02-03, Ket. 22:16:34

Kartais gal ir be reikalo išradinėjamas dviratis, o tiesiog reiktų gerokai padirbėti copy/paste. :)
Pvz. man iš kitų forumų parinktų taisyklių punktai, juose esmines frazes apipavidalinant galutines taisykles galima net paryškinti:

* Forumo paskirtis – bendrauti apie .....

* Bendraujame su pagarba kitiems forumo nariams. Nerašome nieko įžeidžiančio ar ką nors pažeidžiančio, ypač įstatymus. Kiekvienas forumietis atsako už savo žinutės turinį asmeniškai.

* Nekurkite naujų temų be reikalo. Peržiūrėkite jau esamas ir rašykite į tinkamą temą. Tinkamos temos paieškai naudojame mygtuką „Ieškoti“ esantį viršuje, dešiniau. Jei nauja tema tikrai reikalinga, pradėkite ją tinkamame forume.

* Rašykite į temą. Rašymui temoje spaudžiame „Atsakyti“

* Necituokite pranešimų be reikalo. T.y. vengiame šito mygtuko „Cituoti“. Jį naudojame tik tada kai atsakome į seną pranešimą arba kai tema nukrypo nuo ankstesnio pranešimo. Norėdami parašyti pranešimą esamoje temoje spaudžiame „Atsakyti“.

* Jei norite padiskutuoti su vienu žmogumi rašykite jam asmeninę žinutę, tam yra mygtukas „pm“ .

Šitas man labai patinka:
* Prieš rašydamas pagalvok, ar tavo žinutė bus įdomi ir naudinga visiems. Nerašykite beprasmiškų, neinformatyvių pranešimų, maždaug tokių: čia pavyzdžiai su šypsenėlėm ar vieno žodžio ir kitokių žinučių pavyzdžiai.

* Vienam forumiečiui neleistina rašyti kelių pranešimų iš eilės. Jei norite papildyti parašytą pranešimą spauskite „Keisti“ savo ankstesniame pranešime. Nebent praėjo daug laiko nuo paskutinio pranešimo ar norima pranešti ką nors svarbaus, tada rašykite naują pranešimą.
Jeigu parašėte ir persigalvojote, galite ištrinti savo pranešimą (kol kas nors kitas neparašė po Jūsų) paspausdami „ד .

Manau aktualu apie nuotraukų ir piešinių dėjimą (čia gal reiktų pasianalizuoti ką rodo statistika apie forumo lankytojus, jei tokia įmanoma):
* Jei dedate į pranešimą nuotrauką/paveiksliuką, tai prieš dėdami pasirūpinkite, kad jis būtų tinkamo dydžio, t.y. didžiausias išmatavimas neviršytų pranešimams skirto pločio (pas daugelį monitoriai 1024x768, tad pranešimų sritis 780px pločio, paveiksliukai iki šio dydžio).

* Jei matote aukščiau paminėtų taisyklių pažeidimus - nepradėkite ginčų temoje. Pastebėję negerovę tik perspėkite negerovės autorių temoje, asmenine žinute „pm“ arba raportuokite moderatoriams spausdami šitą mygtuką „!“ (bet mygtuku nepiktnaudžiaukite, naudokite jį tik tada kai tikrai reikia, nes moderatorių kantrybė nėra begalinė).

* Prašome, prieš ko nors klausdami forume, pirma paskaitykite esamas temas - greičiausiai jose jau daug kartų atsakyta į Jūsų klausimą. Naudokitės paieška „Ieškoti“, dar yra google.lt. Įkyrus klausinėjimas ir tingėjimas susirasti esančią informaciją erzina forumiečius bei moderatorius.

* Nesilaikantys taisyklių bus įspėjami. Jei įspėjimai nepadės susiprotėti, vartotojas bus blokuojamas kažkuriam laikui arba šalinamas visiškai.

*Visų atvejų taisyklėmis aprašyti neįmanoma, tad vadovaukitės ir sveiku protu, o iškilus klausimams kreipkitės į moderatorius.

* Parašuose paveikslėliai leidžiami, tačiau jeigu jie neviršija 70 pikselių aukščio ir 200 pločio. Kuo mažesnis - tuo geriau, nuo didelio parašo jūs geresnis netampat, o kiekvienam atskirai uždrausti parašo negalima. Jei kas nors dėsis didelius paveikslėlius ir nusispjaus į kitus, neliks nieko kito, kaip uždrausti parašus visiems.

* Forume draudžiama kurti daugiau nei vieną account'ą, jei kažkas atsitiko, rašykite PM administratoriui arba moderatoriams, viską galima išspręsti ir su senuoju acc (jei negalite prisijungti prie forumo rašykite email'us į moderatoriaus@elpaštas.lt

Kai kur dar būna tokie punktai
* Rašome lietuviškai ir lietuviškais rašmenimis.

* Forume netoleruojama Leetspeak (l33t) ir kitoks internetinis slengas (lietuvių kalboje nėra raidės w, oo nėra tas pats kaip u, o i raidės j raide nepakeisi)

* Dabar keletas minčių apie tai, kas yra forumas. Tai vieta, kuri vienija vienodą pomėgį turinčius žmones, kur galima pasidalinti arba rasti informacijos. Nėra prasmės savo neapgalvotais postais versti kitus skaityti tai. Kodėl paprastas vartotojas, kuriam neįdomus tam tikras skelbimas, turi ateiti ir skaityti jame kažkieno parašytą postą "Patikrink PM".

* Prieš parašydami pranešimą, pagalvokite, ar tikrai kažkam bus įdomu/naudingą jį perskaityti. Gerbkite kitus vartotojus, nerašykite ne vietoje ir ne laiku, pamatysite, forumas iškart taps malonesnis. Aišku, jis nėra tobulas, jei turite kažkokių pasiūlymų - jie visada laukiami.

Taisyklių idėjos pasiskolintos iš GerasDviratis.lt ir Veloanai.lt forumų.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė v.pavardenis 2011-02-03, Ket. 22:23:41

KirminuX rašė:Taisyklių idėjos pasiskolintos iš...

o kaip po taisyklėmis parašysime: jos pasiskolintos iš...? :?
Vartotojo avataras
v.pavardenis
Senbuvis
 
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 2006-08-17
Miestas: Druskininkai-Vilnius

Standartinė KirminuX 2011-02-03, Ket. 22:29:26

Nemanau, kad reiktų tokių „pasiskolintos iš“. Daugelis visų taisyklių grindžiamos Tinklo etiketo pagrindu.
Originalus RFC dokumentas http://tools.ietf.org/html/rfc1855
Lietuviška versija http://perkunas.byethost33.com/kompiute ... 855lt.html

Galų gale galima remiantis šiomis mintimis suformuluoti punktus savais žodžiais.
Galima daryti sausas įstatymo stiliaus taisykles. O gali būti taisyklės - kaip draugiškas kreipimasis į vartotoją. Kurių būtų maloniau laikytis?
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė mirkazas 2011-02-03, Ket. 22:52:42

KirminuX rašė:Nemanau, kad reiktų tokių „pasiskolintos iš“. Daugelis visų taisyklių grindžiamos Tinklo etiketo pagrindu.
Originalus RFC dokumentas http://tools.ietf.org/html/rfc1855
Lietuviška versija http://perkunas.byethost33.com/kompiute ... 855lt.html

Galų gale galima remiantis šiomis mintimis suformuluoti punktus savais žodžiais.
Galima daryti sausas įstatymo stiliaus taisykles. O gali būti taisyklės - kaip draugiškas kreipimasis į vartotoją. Kurių būtų maloniau laikytis?

Nesenai buvo pokalbiai apie CB KLUBĄ, (SU JURIDINIAIS ADRESAIS - DAUGUMA BUVO PRIEŠ dėl šių apsunkinimų- įstatymai ir pan.). O šio metų mes visi - skaitome ir domimės įstatymais :idea: .
O jei trumpiau - įstatymo neperrašysi savais žodžiais. Kaip jis parašytas (su visom dviprasmybėm)- tą jis ir reiškia....
forumas- užprogramuotas žlugti, nes jis praktiškai neprižiūrimas o ir aktyvus žmonės čia nereikalingi (jie vadinami perdaug aktyvus :)) 12 am - jėga, nors antena senai padžiauta garaže, nes mašina per daug galinga kad dar su racija važiniet :)))
mirkazas
Senbuvis
 
Pranešimai: 1351
Užsiregistravo: 2009-12-08
Miestas: WWw
Radijo stotelė: President JFK II

Standartinė KirminuX 2011-02-03, Ket. 23:04:22

Kažką, mirkazai, painioji.
Taisyklės nėra joks įstatymas. Tai yra normalus reiškinys. Nes visokių tokių Peizazų vis daugės, kurie akivaizdžiai tingi pabandyt pasinaudoti paieška ir susirasti atsakymus į savo klausimus. O ir atsakymų jis nori tokių konkrečių, kad aš nieko neatsakinėčiau, o tiesiog liepčiau važiuoti į parduotuvę ir ten jau „koncultantas“atsakys į visus klausimus. Forumas tikrai ne tam skirtas.
Beje mūsų forume gana demokratiškai žengtas žingsnis link taisyklių - kitur moderatorius pats jas paruoštų ir lieptų laikytis - niekam nerūpi, kad jos netiks tau ar kam kitam. dabar gi turime galimybes gražiai aptarti kaip mums visiems būtų patogu ir draugiška.
O dėl perrašymo, tai tiesiog tą pačią idėją galima išdėstyti labai įvairiai, pasirinkti savas ribas ir t.t.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė mirkazas 2011-02-03, Ket. 23:10:25

KirminuX rašė:Kažką, mirkazai, painioji.
Taisyklės nėra joks įstatymas. Tai yra normalus reiškinys. Nes visokių tokių Peizazų vis daugės, kurie akivaizdžiai tingi pabandyt pasinaudoti paieška ir susirasti atsakymus į savo klausimus. O ir atsakymų jis nori tokių konkrečių, kad aš nieko neatsakinėčiau, o tiesiog liepčiau važiuoti į parduotuvę ir ten jau „koncultantas“atsakys į visus klausimus. Forumas tikrai ne tam skirtas.
Beje mūsų forume gana demokratiškai žengtas žingsnis link taisyklių - kitur moderatorius pats jas paruoštų ir lieptų laikytis - niekam nerūpi, kad jos netiks tau ar kam kitam. dabar gi turime galimybes gražiai aptarti kaip mums visiems būtų patogu ir draugiška.
O dėl perrašymo, tai tiesiog tą pačią idėją galima išdėstyti labai įvairiai, pasirinkti savas ribas ir t.t.

Dėl draugiškos aplinkos - visada Taip. Dėl peižažu :D pavliku ir pan. irgi pritariu. Dėl tasykliu- visada už :!: Čia manau ir problema- nėra adminam/moderatoriam kuo pagristi ištrinimą, o dar rimčiau ir baną (jei tai įimanoma techniškai) Na o kas perskaitės tasyklės, parašys virš 2ju eilučiu parašė- vsio kariam. Ne o jei rimtai- taisyklės reikallingos (pagristos draugiškumų, rasės, nac ir tt mažumų įžeidymas - baudžiamas, Dėl parašo manyčiau galima butu tech. priemoniemis išspresti, kad visokie mirkazai neišsipliestu :wink: ). Taisyklės reikalingos, kaip ten be butu..... Kur nėra taisyklių - ten anarchija///
forumas- užprogramuotas žlugti, nes jis praktiškai neprižiūrimas o ir aktyvus žmonės čia nereikalingi (jie vadinami perdaug aktyvus :)) 12 am - jėga, nors antena senai padžiauta garaže, nes mašina per daug galinga kad dar su racija važiniet :)))
mirkazas
Senbuvis
 
Pranešimai: 1351
Užsiregistravo: 2009-12-08
Miestas: WWw
Radijo stotelė: President JFK II

Standartinė v.pavardenis 2011-02-04, Pen. 10:31:33

v.pavardenis rašė:Turite gerbti jame besilankančius ir aktyviai dalyvaujančius žmones


mirkazas rašė:Dėl peižažu :D pavliku ir pan. irgi pritariu


mirkazas rašė:reiktu kai kuriu dalyviu dėmesį atkreipti ir dėl etikos


o kur Jūsų pačio etika?
Vartotojo avataras
v.pavardenis
Senbuvis
 
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 2006-08-17
Miestas: Druskininkai-Vilnius

Standartinė Transitas 2011-02-04, Pen. 19:15:09

Sorry jeigu jus nervinu tada galiu išeiti iš čia ir viskas. Pats esu dar jaunas delto viska klausineju.
Vartotojo avataras
Transitas
Senbuvis
 
Pranešimai: 489
Užsiregistravo: 2010-11-20
Miestas: Vilnius
Antena: Lenkiška, kuri kita diena po nusipirkimo sulūžo
Radijo stotelė: Midland Alan 102
Radijo stotelė 2: Motorola CP040 VHF, Motorola MTP850

Standartinė armaturinis 2011-02-04, Pen. 19:39:26

Per daug klausinėt irgi negerai, nes labai daug tų pačių klausimų kartojasi, dauguma jų atsakyti, ir darosi maišalynė. Tiesiog reikia daugiau pasiskaityti forumą bei pasinaudoti forumo paieška. Paprastas pavyzdys: tavo sukurta tema buvo apie elektrą, nors postuose paaiškėjo, kad kalba eina apie maistblokį kažkam, diskutavo diskutavo, rekomendavo ir t.t., ir galiausiai pavardenis papostino netgi 3 temų nuorodas, kur buvo gan plačiai aptarti įvairūs maitinimo blokai radijo ryšio įrangai. Tema užrakinta neveltui...
Nori būti laimingas dieną - gerk vyną, nori būti lamingas metus - vesk, nori būti laimingas visą gyvenimą - tapk sodininku...
Vartotojo avataras
armaturinis
Senbuvis
 
Pranešimai: 1137
Užsiregistravo: 2009-12-25
Miestas: Šeduva
HAM šaukinys: LY1JI

Standartinė Vaidas 2011-02-04, Pen. 21:14:07

Nemaišykit pavliko ir peizazas pavlikas buvo linkęs kabinėtis, nieko nesupranta žmogus ir klausinėja, nesikabinėkit prie žmogau. Realiai reiktų pirma savo klausimą į paieškos lauką įrašyt, jei ten nerasi, tada gali klaust drasiai, jei mes žinosim jog ta tema iš tikrųjų yra, gausi nuorodą į tą temą ;)
Signalizacija, el. instaliacija Jūsų namams.
Vartotojo avataras
Vaidas
Senbuvis
 
Pranešimai: 960
Užsiregistravo: 2009-04-28
Miestas: Kaunas
Antena: President MS-145CN
Radijo stotelė: President Truman Turbo

Standartinė Vaidas 2011-02-04, Pen. 21:18:49

armaturinis rašė:Per daug klausinėt irgi negerai, nes labai daug tų pačių klausimų kartojasi, dauguma jų atsakyti, ir darosi maišalynė. Tiesiog reikia daugiau pasiskaityti forumą bei pasinaudoti forumo paieška. Paprastas pavyzdys: tavo sukurta tema buvo apie elektrą, nors postuose paaiškėjo, kad kalba eina apie maistblokį kažkam, diskutavo diskutavo, rekomendavo ir t.t., ir galiausiai pavardenis papostino netgi 3 temų nuorodas, kur buvo gan plačiai aptarti įvairūs maitinimo blokai radijo ryšio įrangai. Tema užrakinta neveltui...


Aš puikiai pamenu kai pats atėjai į šį formumą perdedant pasakysiu jog nebuvo temos kur nebūtum pats pasisakęs ir niekas nieko tau nesakė, taip kad pradėk nuo savęs ir pagarbos daugiau.
Signalizacija, el. instaliacija Jūsų namams.
Vartotojo avataras
Vaidas
Senbuvis
 
Pranešimai: 960
Užsiregistravo: 2009-04-28
Miestas: Kaunas
Antena: President MS-145CN
Radijo stotelė: President Truman Turbo

Standartinė armaturinis 2011-02-04, Pen. 22:34:27

Čia niekas prie nieko nesikabinėja. Tik gal per griežtai nuskambėjo mano postas, bet tu patikslinai tą postą, švelniau pateikdamas tai. Nemažai buvo ir mano nelabai reikšmingų postų, ypač "šviežiai" užsiregistravus. Bet stengiuosi taisytis, prieš klausdamas kažko, pavyzdžiui, iš techninės pusės, dar kartą nuodugniai skaitau forumą, bandydamas rasti atsakymą į mane "kankinantį" klausimą. Kitąkart, nors ir paieška neranda ko man reikia, pagal mano formuluotę, bandau raustis po senas dulkančias temas. Jei jau visiškai nerandu atsakymo, tada klausiu.

Aš neteisiu peizazo, taip pat ir labai negiriu. Tiesiog jam reikia truputį daugiau kantrybės ir daugiau panaršyt.

Vaidai, ar aš minėjau pavliką? Ar aš lyginau peizazą su pavliku? Atrodo neminėjau ir nelyginau...
Nori būti laimingas dieną - gerk vyną, nori būti lamingas metus - vesk, nori būti laimingas visą gyvenimą - tapk sodininku...
Vartotojo avataras
armaturinis
Senbuvis
 
Pranešimai: 1137
Užsiregistravo: 2009-12-25
Miestas: Šeduva
HAM šaukinys: LY1JI

Standartinė Vaidas 2011-02-05, Šeš. 12:31:40

blem mirkazas ir armaturinis man kažkodėl pastoviai maišosi :)
Signalizacija, el. instaliacija Jūsų namams.
Vartotojo avataras
Vaidas
Senbuvis
 
Pranešimai: 960
Užsiregistravo: 2009-04-28
Miestas: Kaunas
Antena: President MS-145CN
Radijo stotelė: President Truman Turbo

Standartinė mirkazas 2011-02-05, Šeš. 16:54:35

Vaidas rašė:blem mirkazas ir armaturinis man kažkodėl pastoviai maišosi :)

Malonu bendradarbiauti. Kazkodel man nespejo niekas :D
forumas- užprogramuotas žlugti, nes jis praktiškai neprižiūrimas o ir aktyvus žmonės čia nereikalingi (jie vadinami perdaug aktyvus :)) 12 am - jėga, nors antena senai padžiauta garaže, nes mašina per daug galinga kad dar su racija važiniet :)))
mirkazas
Senbuvis
 
Pranešimai: 1351
Užsiregistravo: 2009-12-08
Miestas: WWw
Radijo stotelė: President JFK II

Kitas

KUR ESATE

Pagrindinis diskusijų puslapis Forumo reikalai Pasiūlymai ir pastabos