Apie tvarką CB eteryje

Viskas kas susiję su CB standartais, susitarimais, bei šių klausimų aptarimas.

Standartinė Pilaite 2010-01-15, Pen. 23:55:37

..del retransliavimo. Bandysiu apginti savo nuomone. Tiesiog nekarta girdejau blogu pavyzdziu, kai VIENAS stacionaras dar nekokiam stovyje piko metu slebizavoja bandydamas retransliuoti pranesimus, nors nelabai sugeba normaliai ishgirsti ir atkartoja klaidingai.. :) bet cia toks ishskirtinis atvejis.. O bendrai tai jei pranesimas perduotas ir niekas nesiskundzia, kad blogai prieme, ar jei pasiskunde ir tas pats korespondentas pakartoja pranesima ir galbut signalas praejo tai viskas tvarkoj! Ar galbut kitas mobilus girdejes perdave - irgi tvarkoj. Ner ko kistis dar kazkam ir gaisintis. Kitas atvejis, kai bardakelis pasidaro, vienas pasnekovas kurnors trukdziu zonoje, kitas kazkur kieme, ar ten 5kiese sukalbejo vienu metu - tada jau galima ir netgi sveikintina butu gelbeti situacija. Pas mus nera didelis tas miestas kaip pas lenkus kokioj Varsuvoj , kad labai jau reiketu to pastovaus retransliavimo. Bangos ilgis pakankamai didelis ir signalas, jei aparatura tvarkinga praeina neblogai..
Iš automobilio- "Pilaitė mobyl" :)

Kviečiu kurti tvarkingą CB bendruomenę, kad CB ryšiu būtų gera naudotis visiems!
Informacija: http://www.cbforumas.lt/viewtopic.php?p=24287#p24287
Vartotojo avataras
Pilaite
Vadovaujantis
 
Pranešimai: 659
Užsiregistravo: 2008-08-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1MY
Antena: 5/8
Radijo stotelė: Icom 735
Antena 2: Sirio AS 100
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

Standartinė armaturinis 2010-01-16, Šeš. 00:09:48

Pilaite rašė:..del retransliavimo. Bandysiu apginti savo nuomone. Tiesiog nekarta girdejau blogu pavyzdziu, kai VIENAS stacionaras dar nekokiam stovyje piko metu slebizavoja bandydamas retransliuoti pranesimus, nors nelabai sugeba normaliai ishgirsti ir atkartoja klaidingai.. :) bet cia toks ishskirtinis atvejis.. O bendrai tai jei pranesimas perduotas ir niekas nesiskundzia, kad blogai prieme, ar jei pasiskunde ir tas pats korespondentas pakartoja pranesima ir galbut signalas praejo tai viskas tvarkoj! Ar galbut kitas mobilus girdejes perdave - irgi tvarkoj. Ner ko kistis dar kazkam ir gaisintis. Kitas atvejis, kai bardakelis pasidaro, vienas pasnekovas kurnors trukdziu zonoje, kitas kazkur kieme, ar ten 5kiese sukalbejo vienu metu - tada jau galima ir netgi sveikintina butu gelbeti situacija. Pas mus nera didelis tas miestas kaip pas lenkus kokioj Varsuvoj , kad labai jau reiketu to pastovaus retransliavimo. Bangos ilgis pakankamai didelis ir signalas, jei aparatura tvarkinga praeina neblogai..


va va, čia ir bėda, "slebyzavojantys" stacionarų naudotojai... na pas kiekvieną aparatūra pagal galimybes... jei mobilus kažkoks perduoda info, eteryje tylu, jokio atsakymo, tada jei gerai, aiškiai išgirdo stacionaras tą info, ir tvarkinga jo aparatūra, dar kokį kartelį galbūt galėtų pakartot kelių sekundžių bėgyje...
Nori būti laimingas dieną - gerk vyną, nori būti lamingas metus - vesk, nori būti laimingas visą gyvenimą - tapk sodininku...
Vartotojo avataras
armaturinis
Senbuvis
 
Pranešimai: 1137
Užsiregistravo: 2009-12-25
Miestas: Šeduva
HAM šaukinys: LY1JI

Standartinė KirminuX 2010-01-16, Šeš. 13:52:16

Dėl retransliavimų yra dar vienas aspektas, toks paprastas ir ne itin aiškus - tai tiesiog tikslas.
Žinoma, mūsų miestai nėra tokie dideli, kad po kelias valandas keliautume iš vieno jo galo į kitą. Bet vienaip ar kitaip net ir ne itin didelius atstumus kartais tenka keliauti ganėtinai užtrunkant, o užtrukus net ir 20 minučių situacija tam tikroje vietoje gali kardinaliai pasikeisti. Logiška, kad informacija stipriau aktuali tik mažu spinduliu esantiems automobiliams. O tokiam informacijos paplitimui nėra reikalinga nei didžiulė galia, nei superduper antenos. Negana to, elementarių 4W su normalia antena visiškai sveikai užtenka signalui sklisti beveik per visą tokį miestą kaip Vilnius, o jei ir dėl kokių nors sąlygų susidaro prastas ryšys, tai tikrai retai tai bus aktualu žmonėms esantiems visai skirtinguose miesto galuose. Mažesniuose Lietuvos miestuose vėl gi - signalas sklinda pakankamai toli pagal miesto matmenis ir retransliavimo poreikis pasidaro mažiau aktualus.
Todėl bendraujant eteryje kas nors, ką nors pastebėjęs gatvėje praneša informaciją į kanalą ir to pilnai pakanka kad išgirstų dauguma tų, kam ta informacija jau gali būti aktuali, o tie kas yra per toli tai kyla pagrįstų abejonių ar jau aktuali ta informacija. Galų gale, tik tada, kai informacija kam nors aktuali, tai galima paprašyti pakartojimo ar kad koks stacionaras retransliuotų. Daugiau retransliuoti aktualumo nėra.
Gerai. Darykime prielaidą (tarkime kad) eismo sąlygos tokios geros, kad iki aktualaus eismo reiškinio vietos pavyksta atvykti labai greit (pvz. nuo žaliųjų ežerų iki liepkalnio per 15 minučių būtų neįtikėtinai didelis greitis, nes vien pagal atstumus ir greičio apribojimus, tai sunkiai įmanoma).Tuomet informacija apie liepkalnio gatvėje nuvirtusį stulpą ir trukdantį eismui net ir taip greit pasiekiant įvykio vietą būnant prie tų žaliųjų ežerų nėra tokia aktuali išgirsti, o ji pasidaro svarbi būnant maždaug kalvarijų gatvės gale (Baltupiai-Jeruzalė-Santariškės). net ties ta vieta yra dar gan patogūs posūkiai pakeisti kelionės maršrutą ir greitomis gatvėmis apvažiuoti liepkalnio gatvės kliūtį. O būnant ties ta vieta yra visai normalios sąlygos girdėti pranešimus nuo kliūties vietos. O jei naudojami dar taip mėgstami pečiukai tai būtų labai keista dėl prasto girdimumo. O realiai maršrutų tikrai nėra taip jau ypatingai daug, kad jau ypatingai toli reiktų išgirsti kažkokią informaciją. O be to nėra tokios didelės CB sklaidos gatvėse, kad būtų greit surinkta svarbi informacija ir staigiai būtų parinktas totaliai naujas maršrutas. Greičiau pradės veikti su navigacija susieta eismo informacijos sistema nei CB pagalba pasirinkti nauji maršrutai.
Tiesa, kažkada kažkas argumentavo, kad o ką jeigu nori pasišnekėti. Tai vėl - pasišnekėjimui reiktų eiti į kitą kanalą, o ten būnant arba pašnekovai vis tiek gali vienas kito negirdėti, arba gali pasikviesti stacionarą, kuris jiems retransliuos. O štai retransliavimų, kaip ir stacionarių monologų reikia vengti bendrame šaukimo kanale kol niekas neprašo.
Taip kad - dėkitės rimtesnes antenas, jas normaliai susiderinkite ir jau vien to užteks pakankamai susikalbėti be jokių sugedusio telefono per stacionarus žaidimų.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė 303 2010-04-28, Tre. 09:20:42

Sveiki. Pirmas mano pasisakymas šiame forume. Trumpai šviesiai pasakysiu, kad norint pritraukti kuo daugiau vairuotojų į 19 reikia skleisti kuo daugiau informacijos apie būklę keliuose. Pasitarimams apie tai kokią anteną ar radio stotį pirkti būtų galima nauoti kitą laisvą kanalą. Daugumai vairuotojų grynai techninė informacija yra neaktuali. Užsitęsus diskusijoms kyla noras išjungti stotį. Jei jau nori pašnekėt asmeninėmis temomis manau reikėtų kviesti į kitą kanalą ir ten šnekėt - kas norės prisijungs. Dėl kultūros tai 19 nėr ką lygint su 12 :D :D :D
303
Naujokas
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2009-05-09
Miestas: Kaunas
Radijo stotelė: President Harry II

Standartinė armaturinis 2010-04-28, Tre. 10:25:34

303 rašė:Dėl kultūros tai 19 nėr ką lygint su 12 :D :D :D


12AM taip pat būna kultūringumo apraiškų, bet deja dar mažai kultūros... 19FM viskas kaip ir OK būtų, bet kaip ir pats minėjai yra smulkių niuansų, kaip asmeniniai ar radiotechniniai pokalbiai, sutinku, kitąkart tai tikrai erzina... tai daugiau liečia galbūt tik pradedančius įgyvendinti 19FM kol nėra daug ką skleist apie eismą, bet pasitaiko ir didžiuosiuose miestuose... žinoma geriausia būtų asmeninius pokalbius perkelti į bet kurį kitą laisvą kanalą, plačius radiotechninius pokalbius taipogi į kurį nors laisvą kanalą... bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas suprasti šio kanalo paskirtį... mažesniuose miestuose miesteliuose apskritai reiktų įgyvendint 19FM, po to jau kada bus bent keleta pastovių naudotojų, vertėtų sukonkretint 19FM paskirtį, t.y. miesto ar miestelio eismo informacinį kanalą padaryt...
Nori būti laimingas dieną - gerk vyną, nori būti lamingas metus - vesk, nori būti laimingas visą gyvenimą - tapk sodininku...
Vartotojo avataras
armaturinis
Senbuvis
 
Pranešimai: 1137
Užsiregistravo: 2009-12-25
Miestas: Šeduva
HAM šaukinys: LY1JI

Standartinė Sidas 2010-04-28, Tre. 14:06:12

Sveiki,

esu naujokas (visai žalias), tačiau dėkoju už CB naujoko pradžiamokslį, nes tai, mano galva, labai aktuali tema, be to itin naudinga, nors perskaičiau ją gėrokai vėliau... :lol:
Sidas
Dalyvis
 
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 2010-04-21
Miestas: Vilnius-Trakai
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: President Harry III ASC
Antena 2: Sirio AS 100
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

Standartinė Rimasilgas 2010-04-28, Tre. 21:46:08

303 rašė:Sveiki. Pirmas mano pasisakymas šiame forume. Trumpai šviesiai pasakysiu, kad norint pritraukti kuo daugiau vairuotojų į 19 reikia skleisti kuo daugiau informacijos apie būklę keliuose. Pasitarimams apie tai kokią anteną ar radio stotį pirkti būtų galima nauoti kitą laisvą kanalą. Daugumai vairuotojų grynai techninė informacija yra neaktuali. Užsitęsus diskusijoms kyla noras išjungti stotį. Jei jau nori pašnekėt asmeninėmis temomis manau reikėtų kviesti į kitą kanalą ir ten šnekėt - kas norės prisijungs. Dėl kultūros tai 19 nėr ką lygint su 12 :D :D :D

Sutinku su tavim tik iš dalies:
1. Iš kur paimt tos informacijos apie būklę keliuose, jeigu paprasčiausiai jos daugiau nėra :?:
2. Kai mūsų bus koks 1000 pvz.: Kaune, gal tada tiesiog privalu bus kviestis kolegą pokalbiui kitam kanale, dabar gi jeigu mes kalbėsim tik apie eismą, tai tas 19 bus visiškai miręs :!:
3. Kažkodėl tikiu, kad ateis būtent tas laikas, gal po metų, gal dviejų, kada 19 kanale šnekėsim tik apie eismą :D
Aš prisipažinsiu ir pats dažnai šneku daugiau negu reikia ir ne vien apie eismą tik todėl, kad nebūtų jame ta spengianti tyla, o ji dažnai būna :-(
P.S. Būkim optimistai ir gal sulauksim geresnių laikų (+)
Vartotojo avataras
Rimasilgas
Senbuvis
 
Pranešimai: 624
Užsiregistravo: 2009-03-22
Miestas: Kaunas

Standartinė Pilaite 2010-04-30, Pen. 21:57:19

Kaip jau kolegos minejo realybe kolkas tokia , kad pas mus ne Lenkija ar kokia kita didesne valstybe kur gerokai didesni eismo srautai. Taigi nekalbeti kitomis temomis 19 kanale, o tik apie eisma butu nenormalu. Kadangi musu tikslai aiskus ir mes siekiam tureti toki informacini kanala ir kaip jau minejau savo straipsnyje tiesiog eismo informacija turetu buti prioritetine besalygishkai. O zmones kalbantys asmeninemis temomis ypac piko metu turetu buti atidus ir suvokti tai. Buvo tokiu atveju, kad uzsipliurpiama po 5- 10 minuciu be sazines grauzimo :) Situacija tikrai gereja. Dar truksta kulturos, reikia ishgyvendinti isiterpinejima tarp pasnekovu be "break", pakoreguoti leksika (bet tokiu vienetai),stengtis tvarkingai ir aiskiai perduoti info, vengti blevyzgu. Viskam reikia laiko. Jei kiekvienas tai supras tai nusistoves ta tvarka ir viskas bus grazu :)
Iš automobilio- "Pilaitė mobyl" :)

Kviečiu kurti tvarkingą CB bendruomenę, kad CB ryšiu būtų gera naudotis visiems!
Informacija: http://www.cbforumas.lt/viewtopic.php?p=24287#p24287
Vartotojo avataras
Pilaite
Vadovaujantis
 
Pranešimai: 659
Užsiregistravo: 2008-08-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1MY
Antena: 5/8
Radijo stotelė: Icom 735
Antena 2: Sirio AS 100
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

Standartinė 303 2010-05-03, Pir. 05:18:30

Esmė tame, kad norint pritraukti kitus CB mėgėjus reikia „kažko“. Ne visi nusipirkę radio stotį yra dideli ryšio specai ir jiems tikrai nebus įdomu klausytis techninės informacijos. Noriu pasakyti kad informacija turėtų būti priimtinesnė platesniam naudotojų ratui.
303
Naujokas
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2009-05-09
Miestas: Kaunas
Radijo stotelė: President Harry II

Standartinė KirminuX 2010-05-03, Pir. 08:42:40

303 rašė:Esmė tame, kad norint pritraukti kitus CB mėgėjus reikia „kažko“. Ne visi nusipirkę radio stotį yra dideli ryšio specai ir jiems tikrai nebus įdomu klausytis techninės informacijos. Noriu pasakyti kad informacija turėtų būti priimtinesnė platesniam naudotojų ratui.

Nu tai kas draudžia? Svarbu parodyti, kad kanalas gyvas ir nepamiršti, kad prioritetas eismui.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė volvo 2010-05-03, Pir. 14:28:11

Reikalas tame,kad kartais apie eisma net nesugebi pranesti,kadangi eteris naudojamas vietoj mobilaus telefono rysio tarp dvieju pasnekovu.
Nesakyk,ka turiu daryti ir as nesakysiu,kur tau eiti.
Vartotojo avataras
volvo
Senbuvis
 
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2009-11-20
Miestas: vilnius
Antena: SIRIO PERFORMER 5000
Radijo stotelė: President Teddy ASC
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

Standartinė RolF2 2010-05-03, Pir. 14:52:49

nu tai reik daryt didesnes pauzes snekant , o ne tai kad isvis nesneket :)
Vartotojo avataras
RolF2
Senbuvis
 
Pranešimai: 339
Užsiregistravo: 2009-12-19
Miestas: Kaunas
HAM šaukinys: LY1RF
Antena: Sirio ML 145 MAG
Radijo stotelė: Maycom EM-27
Antena 2: Team Eco 050
Radijo stotelė 2: Zodiac M-3000

Standartinė Rimasilgas 2010-05-03, Pir. 19:22:48

Ateis toks laikas, kai savaime viskas nusistovės ir bus tikras eismo kanalas (+) Turėkim kantrybės - manau, kad einam teisinga linkme :D
Vartotojo avataras
Rimasilgas
Senbuvis
 
Pranešimai: 624
Užsiregistravo: 2009-03-22
Miestas: Kaunas

Standartinė Pilaite 2010-05-04, Ant. 18:40:53

..o nusistoves tada, kai visi noresime tos tvarkos, o uzsimirshusiems pradesime duoti pastabas o ne kantriai tylesim. Jei girdime, kad piko metu esant itemptai situacijai mieste vyksta offtopic'as kelias minutes -pastaba- prasymas pereiti i kita kanala aptarti asmeniniu problemu, AISKU normaliu tonu. Nes siurkstus tonas irgi prie gero neprives. Jei jau zmogus paprasytas shakojasi, o tokiu atveju buvo, tai tada jau turetu isijungti bendruomenishkumas ir liaudis turetu paprastai tariant "nushvilpti" ishsishokeli, jei ramiai paaiskinus nesupranta.. O teisingos pastabos nereiketu priimti kaip kazkokio varymo is kanalo ar dar kokios nesamones.. fantazijos zmonems netruksta :) manau teip ..
Iš automobilio- "Pilaitė mobyl" :)

Kviečiu kurti tvarkingą CB bendruomenę, kad CB ryšiu būtų gera naudotis visiems!
Informacija: http://www.cbforumas.lt/viewtopic.php?p=24287#p24287
Vartotojo avataras
Pilaite
Vadovaujantis
 
Pranešimai: 659
Užsiregistravo: 2008-08-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1MY
Antena: 5/8
Radijo stotelė: Icom 735
Antena 2: Sirio AS 100
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

Standartinė volvo 2010-05-04, Ant. 19:00:36

(+)
Nesakyk,ka turiu daryti ir as nesakysiu,kur tau eiti.
Vartotojo avataras
volvo
Senbuvis
 
Pranešimai: 305
Užsiregistravo: 2009-11-20
Miestas: vilnius
Antena: SIRIO PERFORMER 5000
Radijo stotelė: President Teddy ASC
Radijo stotelė 2: Alan-Midland 42

AnkstesnisKitas

KUR ESATE

Pagrindinis diskusijų puslapis Bendras Standartai, susitarimai

cron