patarkite kokias geriau pirkti racijas profesionalias PMR

Standartinė 4SX 2009-01-21, Tre. 14:58:52

Galiu pasiulyti 2 profesionalias PMR stoteles Alan HP-450. Naudotos viena savaitgali 1000 km lenktynese. Kaina vienos 400 Lt. Stoteles, kurios kainuoja 150 lt uz dvi, turi galios tiek, kiek kainuoja. Esu pamataves tokios galia ir gavau 0.05 w, kitaip 4 baterijos AAA tipo nelaikytu. Profesionali PMR stotele turi iki 2 w ir normalia akumuliatoriu. Iki birzelio galioja garantija, pirkta Fedinge. Jei idomu, paziurek http://www.fedingas.lt/products-viewarticle-218.html

Albertas
+37069930220
4SX
Dalyvis
 
Pranešimai: 50
Užsiregistravo: 2008-11-21
Miestas: Vilnius

Standartinė deividasp 2009-01-21, Tre. 16:39:12

Tauro kalnas rašė:Galiu pasiulyti 2 profesionalias PMR stoteles Alan HP-450. Naudotos viena savaitgali 1000 km lenktynese. Kaina vienos 400 Lt. Stoteles, kurios kainuoja 150 lt uz dvi, turi galios tiek, kiek kainuoja. Esu pamataves tokios galia ir gavau 0.05 w, kitaip 4 baterijos AAA tipo nelaikytu. Profesionali PMR stotele turi iki 2 w ir normalia akumuliatoriu. Iki birzelio galioja garantija, pirkta Fedinge. Jei idomu, paziurek http://www.fedingas.lt/products-viewarticle-218.html

Albertas



O sitoms stotelems keiciamos antenos?
deividasp
Naujokas
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2009-01-20
Miestas: Šiauliai

Standartinė 4SX 2009-01-21, Tre. 18:00:22

Paprastuoju budu ne, jei bandyti ardyti, manau padaroma. Prietaisai garantiniai, nesinori lysti.
4SX
Dalyvis
 
Pranešimai: 50
Užsiregistravo: 2008-11-21
Miestas: Vilnius

Standartinė KirminuX 2009-01-21, Tre. 21:25:05

Tauro kalnas rašė:Galiu pasiulyti 2 profesionalias PMR stoteles Alan HP-450. Naudotos viena savaitgali 1000 km lenktynese. Kaina vienos 400 Lt.

PMR, kai kalbama apie PMR446 savaime negali būti profesionalu.
Tauro kalnas rašė: Stoteles, kurios kainuoja 150 lt uz dvi, turi galios tiek, kiek kainuoja. Esu pamataves tokios galia ir gavau 0.05 w, kitaip 4 baterijos AAA tipo nelaikytu.

Dar vienas mitas. Kabant tokius dalykus būtina paminėti kokioms racijoms kas ir kaip buvo matuota. Midland G7, gali būti pakinkytos 4 AA baterijomis ir tikrai laiko, nors jos ne pora už 150Lt bet ir viena nekainuoja 400Lt, bet galios tikrai turi ganėtinai normaliai. O akumuliatoriaus laikymas čia toks labai jau slidus klausimas.
Tauro kalnas rašė: Profesionali PMR stotele turi iki 2 w ir normalia akumuliatoriu.

Tamstos nurodyta yra standartinė PMR446 stotelė, ir jos galia yra 0,5W. O PMR446 galima tik 0,5W. O profesionalios nešiojamos stotelės būna iki 5W galios.
Ir juokingi man tokie profesionalai, kurie savo saugos firmų darbuotojus saugančius kokius nors objektus apginkluoja PMR446 stotelėmis ir jie paskui stebisi, iš kur čia kažkokie vaikai ar dar kas nors kažką šneka, ar reikalauja pasišalinti iš kanalo. :)
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė 4SX 2009-01-21, Tre. 22:17:06

Paskaicius pasa parasyta kad visos PMR yra 0.5w. Pamatavus taip nera. Pigios PMR su AAA tipo baterijomis spinduliuoja 0.05w, su akumuliatoriais dar maziau, mano prietaiso rodykle neberodo, TTI 1446 dideleje galioje 2w, mazoje 0.1w. Gal tai nera labai tikslus matavimai (SWR matuoklis Daimond 1000SX), bet galios skirtumas zenklus ir neatspindi techninio paso duomenu.
4SX
Dalyvis
 
Pranešimai: 50
Užsiregistravo: 2008-11-21
Miestas: Vilnius

Standartinė KirminuX 2009-01-21, Tre. 22:31:05

Tauro kalnas rašė: Pamatavus taip nera. Pigios PMR su AAA tipo baterijomis spinduliuoja 0.05w, su akumuliatoriais dar maziau, mano prietaiso rodykle neberodo,

Dar kartą pakartosiu, kad reikia tiksliai įvardinti apie kurias tas pigias racijas kalbama. O šiaip tai su jomis būna daug margiau viskas. To paties modelio gali rodyti skirtingus rezultatus. Bet iš esmės, jei racija rodo per mažai, nei deklaruota pase, gali eiti ir purtyti pardavėją. Ir krausimas ar neužtektų tose racijose ką nors pareguliuot.
TTI 1446 dideleje galioje 2w, mazoje 0.1w.

Tai ar TTI 1446 ar ALAN HP-446? Ir ar tik jos dvi yra profesionalios? Midland G7 kai paturbintos dirba iki 3W, bet iki profesionalių joms dar oi kaip toli.

Tenorėjau pasakyti, kad per daug apibendrintai rašote. Minėkime tikslius modelius.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė 911 2009-01-21, Tre. 23:17:28

Man toks jausmas, kad deividasp pats nezino ko nori... tai jam reikia didelio atstumo, tai staiga metosi ant mazesnio galingumo stoteliu su nekeiciama antena... tai policijos reikia klausytis... Primeni man zmones kurie ateina i parduotuve ir nori kazka nupirkti, bet dar nezino ka ir knisa prota pardavejui savo fantazijom, o man laukti eileje reikia del keliu detaliu... Siulau paieskoti kas yra pardavime Lietuvoje ir pasidometi kokios yra galimybes, tuomet nereikes uzdavineti klausimu ir metytis. Zinosi tiksliai ko tau reikia ir kiek tai kainuoja, tuomet ir nuspresi ar tau to tikrai reikia.

No offence. Siandien sunervino vienas pirkejas.....
Vartotojo avataras
911
Senbuvis
 
Pranešimai: 190
Užsiregistravo: 2007-12-11
Miestas: Vilnius
Antena: Alan ML145 CB
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: SelfMadeDipole
Radijo stotelė 2: President JFK II

Standartinė deividasp 2009-01-22, Ket. 11:41:09

Raimond rašė:Man toks jausmas, kad deividasp pats nezino ko nori... tai jam reikia didelio atstumo, tai staiga metosi ant mazesnio galingumo stoteliu su nekeiciama antena... tai policijos reikia klausytis... Primeni man zmones kurie ateina i parduotuve ir nori kazka nupirkti, bet dar nezino ka ir knisa prota pardavejui savo fantazijom, o man laukti eileje reikia del keliu detaliu... Siulau paieskoti kas yra pardavime Lietuvoje ir pasidometi kokios yra galimybes, tuomet nereikes uzdavineti klausimu ir metytis. Zinosi tiksliai ko tau reikia ir kiek tai kainuoja, tuomet ir nuspresi ar tau to tikrai reikia.

No offence. Siandien sunervino vienas pirkejas.....


Taip as nieko apie tuos galingumus nesigaudau, taip pat ir stotelese, uztat ir prasau patarimo tu kurie supranta tuos reikalus, jei nueisiu i parduotuve tada kaip ir visose parduotuvese, "kas brangiausia - tas geriausia", taip ir pasiulis. O del metymosi tai kazka cia jau tu painioji. As pateikiau salygas stotelems kokiu man atstumu reikia atviroje vietoje ir kokiu miske. apie stoteles kokias rinkciausi isvis nerasiau. ka kiti pasiulo tai as nzn, nes nesuprantu ka siulo tai ir domiuosi. del policijos tai nusisnekejai. paskaityk atidziau pries tai kas yra rasyta.
deividasp
Naujokas
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2009-01-20
Miestas: Šiauliai

Standartinė KirminuX 2009-01-22, Ket. 22:02:14

deividasp rašė:Taip as nieko apie tuos galingumus nesigaudau,

Mokykloje fiziką mokeisi? Ar girdėjai kur nors, kad galia būtų matuojama kilometrais?
Mokykloje fiziką mokeisi? Ar girdėjai, kad kuo didesnis bangos dažnis, tuo mažesnis jos ilgis? O galvojant apie dydžius manau ir mažas vaikas pasakys, kad didesniam yra daug lengviau apeiti kliūtis kelyje, bet sudėtingiau pakliūti į mažesnę ertmę. Taip ir su bangomis – CB 27MHz yra ilgesnės bangos, nei PRM 446MHz bangos, todėl jos lengviau apeina stambesnes kliūtis (pvz. kalnelius, pastatus ir pan.) tačiau tradiciniame daugiabučiame name, su armatūrinėmis sienomis su kambarine antena praktiškai nelabai ką įmanoma girdėti CB 27MHz ruože, bet tikrai pavyksta pasigauti ženkliai daugiau signalų PMR446MHz ruože.
deividasp rašė: taip pat ir stotelese,

Perkant tokius daiktus ir norint savarankiškai juos susiderinti ir naudoti, reikia apie tokius daiktus suprasti kuo daugiau, jei nesupranti – pasiskaityt ir pasimokyt, kad suprastum, kad paskui neprisidirbtum, kam nors kitiems sukeldamas trukdžius.
Iš kitos pusės, jei nesupranti apie tokius dalykus nieko, tai kuriems galams reikia tos nuimamos antenos?
deividasp rašė: uztat ir prasau patarimo tu kurie supranta tuos reikalus, jei nueisiu i parduotuve tada kaip ir visose parduotuvese, "kas brangiausia - tas geriausia",

Ne. Kai pardavėjas ką nors įsiūlo, tai dažniau būna ne tai, kas brangiausia, o tai kas per ilgai užsigulėjo sandėlyje ir viršininkas liepė prastumt ar išparduot.
deividasp rašė: taip ir pasiulis. O del metymosi tai kazka cia jau tu painioji. As pateikiau salygas stotelems kokiu man atstumu reikia atviroje vietoje ir kokiu miske.

Specialiai dabar visą temą perskaičiau. Radau vienintelį pasisakymą, kad reikia kuo didesnio atstumo (net patingėjai apibrėžti, kiek yra tas kuo didesnis atstumas), ir kad būtų kuo mažiau trukdžių. Na dėl trukdžių, tai jei imsi kažkokias racijas, kurios yra PMR ar CB, tai trukdžių tikrai neišvengsi. Jei nori be trukdžių, tai teks per RRT „nuomotis“ dažnį.
deividasp rašė: apie stoteles kokias rinkciausi isvis nerasiau. ka kiti pasiulo tai as nzn, nes nesuprantu ka siulo tai ir domiuosi. del policijos tai nusisnekejai. paskaityk atidziau pries tai kas yra rasyta.

Turėtum pats gerbti kitus ir aiškiai dėstyti savo mintis. Pats persiskaityk visą temą ir sudėliok viską į vietas. Policijos klausymosi – manai, kad policija neturi ką daugiau veikti, tik sėdėti ir klausytis ką šneki? Jei nusipirksi raciją dirbančią įvairiuose dažniuose ir pradėsi naudotis kuriuose nors nelegaliuose dažniuose ir kam nors sukelsi trukdžių, tuomet tikrai atsiras pareigūnų, kurie klausysis ką kalbi.
Jei nerimauji ar tave girdės ar negirdės, tuomet atsakymas paprastas – jei klausysis, tai ir girdės. Jei nori, kad negirdėtų, tai manau, kad tiek pinigų investuoti tikrai neapsimoka (o gal net ir neturi), ir todėl daug paprasčiau bus, kaip kažkas rašė –„Nokia-Nokia“.

O šiaip tai skaitau skaitau, ir kyla man tokios mintys: žmogui nerimas, kad jo racijos pokalbius girdės VRM pareigūnai, reikalingas ryšys laukuose ir miškuose, reikalingas ryšys kuo didesniais atstumais, reikia kuo mažiau trukdžių, nuimama antena (patogiau susipakuoja). Aš matyt sugadintas, bet taip ir kyla mintys, kad žmogus kontrabanda užsiiminės.

O iš racijų, tai yra Puxing, Wouxun, Quansheng, Weirvei ir dar visokių panašių. Visos turi gan neblogų galimybių, visos, gan neblogos, keičiamomis antenomis ir labai panašios. O pačiam, pagal pageidaujamus poreikius, manau, optimalus variantas būtų 2m (VHF) diapazono racijos – mažiau trukdžių nei CB 27MHz ir geresni atstumai nei PMR. Bet reikės leidimų iš RRT. Jei be leidimų, tai lieka tik PMR su mažai trukdžių, arba CB – didesniems atstumams.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė 4SX 2009-01-26, Pir. 20:48:41

Va kaip Kirminiuks i pabaiga garaziai ir issamiai viska paaiskino. Ne tai kad is pradziu taip, senai viskas butu aisku.
As dar toki pastebejima isakysiu. Karta isrinkau Cobra papigiaiska, po to ta, is brangesniu (tipo profi, garsiai nesakysiu, ba ne visiems patinka).Cobros plokste be nieko, ta kuri is brangesniu, turi silumokaiti. Kai turi daugiau koses, matyt kaista, tai ir silumokaiti idejo, ne del svorio gi, o papigiaiskai Cobrai vien plokstes uzteko, gi nera priezasciu kaisti, matyt. Jei ko nesuprantu, Kirminiuks manau pataisys. I Midland'a nelindau, pasiduodu, bet jo mikrofonas man vistiek nepatinka, labai "mutnai" skamba. Dar labai man knieti "Puxing"a pamatuoti. Jei jis turi 4w ir 1200 ma/h baterija, turetu veikti 90/5/5/rezimu apie 6 val. Ne pyragai.

Pagarbiai
Tauro kalnas is Sauletekio vaivadijos
4SX
Dalyvis
 
Pranešimai: 50
Užsiregistravo: 2008-11-21
Miestas: Vilnius

Standartinė žalia antena 2009-01-29, Ket. 19:47:33

paieskojau nete, radau, kad yra tik 8 pmr kanalai su sitais dazniais:
1 446.00625
2 446.01875
3 446.03125
4 446.04375
5 446.05625
6 446.06875
7 446.08125
8 446.09375

taip?

kaip tik atplaukia is kinijos 2 puxingai 888 pas mani, tai, iseina, situos daznius pasileides galesiu kaip pmr naudoti?
cia siaip tik pasitikslinimui klausiu, nes syki, kai nezinojau apie rysi tiek kiek dabar, nagrinejau vienoj kompanijoj, kur naudojamas aikstelej rysys, esancias racijas, tai ten buvo ekraniukas nustatytas ir rode 22. kaip ir 22 kanalas ar kazkas ten iseina. ir tikiu, kad ten kazkas belicenzio, nes darbuotojai sake girdi kartais gretimai esancios kompanijos keikunus tuo kanalu. jei belicenzio tai greiciausiai pmr, bet kodel tada 22? ar info nete apie 8 kanalus yra neteisinga, ar kazko as cia nesurisu?
gal kas zino trumpa paaiskinimuka apie tai? nepamenu kaip tos racijos vadinasi, o tais laikais apie daznius nelabai tezinojau, tai net neieskojau kas ten parasyta :)
Vartotojo avataras
žalia antena
Senbuvis
 
Pranešimai: 400
Užsiregistravo: 2007-10-12
Miestas: Vilnius-Aukštadvaris
Antena: President MS-145CN
Radijo stotelė: TTI TCB-880

Standartinė KirminuX 2009-01-29, Ket. 20:10:39

žalia antena rašė:taip?

Taip.
žalia antena rašė:kaip tik atplaukia is kinijos 2 puxingai 888 pas mani, tai, iseina, situos daznius pasileides galesiu kaip pmr naudoti?

Jei tikrai paėmei UHF versiją, tai taip. Tik pagal visas taisykles, reikės įsijungti, kad racija veiktų LOW power modu, kad galia būtų tinkama.
žalia antena rašė:cia siaip tik pasitikslinimui klausiu, nes syki, kai nezinojau apie rysi tiek kiek dabar, nagrinejau vienoj kompanijoj, kur naudojamas aikstelej rysys, esancias racijas, tai ten buvo ekraniukas nustatytas ir rode 22. kaip ir 22 kanalas ar kazkas ten iseina.

Gal ten pastebėjai CTCSS kodo numeriuką parinktą kokį nors. Nes su tais CTCSS ir DCS galima tvarkingai atsifiltruoti nereikalingus pašnekovus.
žalia antena rašė: ir tikiu, kad ten kazkas belicenzio, nes darbuotojai sake girdi kartais gretimai esancios kompanijos keikunus tuo kanalu. jei belicenzio tai greiciausiai pmr, bet kodel tada 22? ar info nete apie 8 kanalus yra neteisinga, ar kazko as cia nesurisu?

Pasigilink apie CTCSS ir DCS. Matyt kas nors iš tos operos buvo. O keikūnai tai irgi galėjo specialiai susigaudyti tinkamą CTCSS ir maišytis ar pan.
žalia antena rašė:gal kas zino trumpa paaiskinimuka apie tai? nepamenu kaip tos racijos vadinasi, o tais laikais apie daznius nelabai tezinojau, tai net neieskojau kas ten parasyta :)

Tai vat svarbus momentas yra kokios racijos. Nes daugelis analogiškų nelicencijuojamų standartų irgi neturi tiek kanalų, tai jei matei 22, tai labai tikėtina, kad buvo ne kanalo numeris, o kokia nors kita informacija.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Standartinė žalia antena 2009-01-29, Ket. 20:26:39

uhf, ta jau skiriu :)
vistiek policija i tetra eina, tai jau geriau pmr traukiancius dalykus turesiu nei isvis belicencinius vhf. ten kiek supratau jau nelabai ka idomaus tegalima priskanuoti.
o del tonu kodavimo tai nemanau, kad tos racijos turejo tokia funkcija. labai jau jos paprastos buvo. nu, reiks dar kazkada prie progos paziuret.
Vartotojo avataras
žalia antena
Senbuvis
 
Pranešimai: 400
Užsiregistravo: 2007-10-12
Miestas: Vilnius-Aukštadvaris
Antena: President MS-145CN
Radijo stotelė: TTI TCB-880

Standartinė Mimoproxodil 2009-01-29, Ket. 20:32:27

Aš tai mačiau panašiai Cobras kažkokias, bet irgi elementoriškas... trys mygtukai ir PTT.
Tai ekrane buvo didelis 2 ir mazesniais skaičiais 21 ar 23, bet tikrai ne CB :lol: .
Pulkininkui bėgioti negalima: taikos metu tai sukelia juoką, o karo - paniką.
-----------------------------
Alan 42 Multikas + Sirio AS100
Vartotojo avataras
Mimoproxodil
Dalyvis
 
Pranešimai: 17
Užsiregistravo: 2009-01-11
Miestas: Vilnius
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42

Standartinė KirminuX 2009-01-29, Ket. 20:41:53

žalia antena rašė:uhf, ta jau skiriu :)
vistiek policija i tetra eina, tai jau geriau pmr traukiancius dalykus turesiu nei isvis belicencinius vhf. ten kiek supratau jau nelabai ka idomaus tegalima priskanuoti.
o del tonu kodavimo tai nemanau, kad tos racijos turejo tokia funkcija. labai jau jos paprastos buvo. nu, reiks dar kazkada prie progos paziuret.

Labai paprastos racijos laisvai gali turėti CTCSS. Nėra čia toks jau ypatingas „navarotas“.
Dar būna kai kurios PMR racijos, kurios turi kanalus virš 8, bet tie kanalai būna tiesiog įprogramuoti tie patys PMR su kokiu nors kodu.
Tiesa, vienintelis standartas kuris labai realiai ten galėjo būti – tai LPD. Jame yra 69 kanalai. Pagal viską jo galia turi būti 10mW. Tačiau tai yra nenaudotinas diapazonas Europoje, bet jis legalus pvz. Rusijoje. O pas mus tokių racijų su LPD diapazonais yra parduodamų. Žmonės ne kaži ką išmanydami, naudoja tuos kanalus, nors iš tikro neteisėtas toks naudojimas. O be to LPD diapazono dažniai sutampa su HAMų 70cm diapazono dažniais. Dėl to HAMai nepatenkinti, kad jiems tokie LPD naudotojai kai kada sukelia trukdžių.
ɐʇsɹǝʌdɐ ɹı ɐıʞıǝʌ ɐɾıpɐɹ
Vartotojo avataras
KirminuX
Senbuvis
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: 2008-03-31
Miestas: Vilnius
HAM šaukinys: LY1XO
Antena: Sirio AS 100
Radijo stotelė: Alan-Midland 42
Antena 2: Eagle, dratas ar dar kokia nors
Radijo stotelė 2: Yaesu FT-897D

Ankstesnis

KUR ESATE

Pagrindinis diskusijų puslapis Bendras Kitas radijo ryšys PMR